Mercat, picant i dolç!

Escrit per Isabel Valero, voluntària de la casa d’acollida de Bhimphedi.

Teníem moltes ganes que arribés aquest cap de setmana! I és que hem pogut engegar dos projectes que portaven temps pensats! Durant dos dies, alguns joves del Projecte Jove de Katmandú han visitat Balmandir per dur-los a terme entre tots:

BALMARKET

Moltes sou les persones que doneu roba per a que arribi als diferents projectes d’Amics del Nepal, i així els hi fem arribar. Aquesta vegada hem volgut fer un procés diferent. Per a que els nens sàpiguen valorar tot el que arriba, hem creat un mercat a Balmandir, on els nens i nenes poden adquirir alguns objectes a més de la roba de temporada tot havent-se guanyat “un sou”.

La idea del mercat és fer que els nens, nenes i jovent de Balmandir s’involucri més en les tasques de la casa d’acollida i desenvolupi noves aptituds fent els seus propis projectes. Per guanyar punts, que posteriorment seran bescanviats per balman rupees, els nens i nenes a més a més de participar més activament en les tasques de la casa, poden aprendre a fer manualitats de paper, vídeos, etc.

 

Per la nostra sorpresa, el dia del mercat els nens van decidir fer els seus productes que van posar a la venda i així guanyar més diners per poder comprar la roba. El mercat va ser tot un èxit, i l’entrega de roba la vam fer de manera diferent i divertida i les didis fins i tot ho van poder gaudir ajudant als més petits.

Els nens esperant impacients a l’intercanvi dels seus projectes.
Binita comprant roba amb els seus diners
Les Didis també van comprar pels nens

PICKLE o ACHHAR

La tradició del picant a Nepal, i en general a tota Àsia, és molt comuna. El pickle o achhar és un conjunt de verdures prèviament tallades i assecades al sol durant 2-3 dies i posteriorment barrejades amb diferents espècies que li donen aquest gust tant especial i que acompanya a qualsevol plat.

Binita ajudant a tallar rabe

Entre tots, vam poder fer suficient pickle per poder-lo conservar durant uns mesos i poder gaudir-lo amb el nostre plat preferit, el Dal Bhat.

Tots ajudant a posar el rave i les llimones a assecar-se al sol
Alguns tallaven llimona per a barrejar-lo amb el pickle
Posant el rabe al sol
Rohid acabant de barrejar el pickle

D’aquesta manera, els nens i nenes de Balmandir han après que l’esforç comú d’un dia es converteix en tenir pickle, un menjar que els hi agrada però no tenen sempre, durant una llarga temporada.

Feliços amb el resultat!

MELMELADA DE PAPAIA

Ja que ens hi posàvem a fer la conserva del pickle, volíem provar si també podríem fer melmelada per a conservar-la. Vam portar papaies i les vam tallar per posar-les amb sucre i cuinar-les fins aconseguir la textura de melmelada. Al dia següent no ens vam poder estar d’acabar amb dos pots de melmelada juntament amb uns rotis a l’hora de l’snack, que bona!

.

Ha estat un cap de setmana molt profitós per aprendre a conservar menjar, i divertit a l’hora de comprar la roba i les de fer les pròpies creacions!