El David, l’Hector i la Daylí ens deixen

Escrit per Guillem Pujol, voluntari a la casa d’acollida de Bhimphedi

El temps ha anat passant i ja fa un parell de setmanes que se’n van anar els dos voluntaris de l’hort, Hector i David. Va ser una despedida trista però bonica a la vegada, ambdós van passar uns sis mesos aquí a Balmandir, i al final tant petits com grans els hi van agafar carinyo i apreci.

Sortida amb els petits de la casa
Hector i Ram Raj treballant a l’hort

Des que van arribar van estar implicats tant en la casa d’acollida com en l’hort, fent així activitats diàries al “kitchen garden”, ensenyant als més petits de la casa com s’ha de tenir cura de l’hort, en quins moments s’ha de collir segons què, com treure males herbes o com detectar plagues. Així com també van participar en moltes de les activitats que hem fet durant aquests sis mesos. Com ho poden ser excursions, tallers, reunions i un llarg etcètera.

Els petits fent planter

Els dies han anat passant i el seu voluntariat ha arribat al final, ens va saber greu despedir-nos però dues noves voluntàries van arribar per poder fer el relleu del projecte de l’hort, les companyes Julia i Ester. Que arriben plenes de motivació i energia per dur a terme certes tasques o millores, com ara fer una Vermicompostadora amb els joves de la casa per així poder fer un compost de més qualitat, o un hivernacle per a poder-hi fer bolets, entre moltes altres idees i el manteniment propi de l’hort.

La Júlia, l’Ester i el Samir construint la Vermicompostadora

Una altra voluntària que ens ha deixat ara farà una setmana o així és la Daylí, havent fet un voluntariat de curta durada s’ha quedat amb moltes ganes de tornar i nosaltres que ho faci. Tot i així també ens ha pogut ajudar molt, ja fos tenint cura dels petits de la casa com llegint i creant el llibre de la Nabina que llegim al vespre un dia si, un dia no.

Sortida a Atisure, on la Daylí ens va acompanyar

Tot i això, tot segueix endavant i no ens podem adormir, hem de seguir treballant dia a dia amb els infants i joves de la casa! Creant així un ambient acollidor i idoni on créixer, aprendre i viure.