Últims examens de curs

El curs s’està a punt d’acabar! El proper dilluns 14 de març comencen els exàmens finals a secundària. I deu dies més tard comencen els exàmens a primària. De ben segur, com els grans ja estaran de vacances, ajudaran als petits a preparar els exàmens.

Aquest mes els nens, quan acaben els deures, es posen a estudiar. Quan ja se saben algun tema, em demanen que els hi pregunti per assegurar-se que són capaços de repetir exactament el que diu el llibre. Són experts en memoritzar, fins i tot coses que no tenen ni idea de que volen dir.

IMG_9076
El calendari d’exàmens per cursos

L’Ashish i en Ramesh que estudien cinquè, si aproven el curs passaran a estudiar a l’escola pública el curs vinent. Tot i que no està del tot clar on es faran les classes, perquè està previst enderrocar l’edifici que va ser afectat pel darrer terratrèmol, per a construir una escola nova.

IMG_9078
Els petits estudiant i fent els deures
IMG_9077
L’Ashish estudiant pels exàmens

L’1 d’abril és l’últim dia d’exàmens pels petits, i aleshores tindran unes setmanes de vacances, on ens ho passarem d’allò més bé: Celebrarem l’any nou nepalès, rebrem nous voluntaris, jugarem a nous jocs que ens portaran aquests voluntaris, rebrem nous germans i ens acomiadarem dels germans grans que aquest any acaben la ESO.

Pels nois que acaben la ESO, en Kul, l’Ashok, en Jai i en Sanu, són dates molt importants, ja que van a examinar-se de l’SLC (School leaving Certificate) a Hetauda. Aquest exàmens decideixen si els nois podran estudiar batxillerat o hauran de triar una formació professional o treballar. Però també són dates molt importants per a ells per què un cop acabats aquests exàmens deixaran el centre d’acolliment on han crescut durant molts anys i començaran una nova etapa a Katmandú, Hetauda o a un altre lloc on decideixin estudiar o treballar.

IMG_9491
D’esquerra a dreta, en Jay, l’Ashok, en Kul i en Sanu, són els 4 nois que marxaran aquest any.

És una cosa que passa cada any, però ni ells ni nosaltres no podem evitar posar-nos tristos quan pensem que deixaran el lloc i la família amb la que han estat vivint des de petits. Però els anirem seguint d’aprop, i segur que els anirà molt bé.