Els magnífics búfals

Al mes d’Abril varem començar unes classes d’anglès per als estudiants de batxillerat de l’escola pública de Bhimphedi. La única especialitat que s’ofereix a l’escola és “educació”, per a aquells nois i noies que volen esdevenir professors, amb especialitat d’anglès.

La majoria d’aquests alumnes no parlen anglès. I han estudiat en un model d’escola on s’ensenyen les coses memorísticament, on els professors utilitzen càstigs físics i molt poca puntualitat i constància (no hi ha cap dia que tots els professors de l’escola apareguin a classe. Així doncs, varem pensar que oferir unes classes diferents, on puguin millorar el seu anglès (que hauran d’ensenyar en pocs anys) podria ser interessant per a que pensin com volen ensenyar en el futur.

Les classes les varem presentar així: “Les classes són totalment optatives, i no posem cap nota ni donem cap certificat. Veniu només si esteu interessats en aprendre. No heu de pagar res, ni els professors cobrarem res. Però els professors vindrem cada dia a classe puntuals, per tant l’únic que us demanem és que vingueu cada dia i sigueu puntuals.”

IMG_20151011_093225
La Nerea i alguns dels estudiants d’anglès.
IMG_20151011_093122
Els alumnes de les classe d’anglès

Ja la primera setmana varem veure que aquestes instruccions no eren tan fàcils de seguir per a aquests futurs professors… Cada dia va venir un nombre diferent d’alumnes, i cada dia apareixien de nous, i reapareixien d’antics que no havien vingut el dia anterior. Per què? “Big problem at home”.

Així doncs, a poc a poc varem reduir el nombre d’alumnes, pensant que si els que quedaven veien que érem estrictes, ells serien responsables. Però finalment només un alumne ha sobreviscut. Però quin alumne més meravellós! Només per ell ja val la pena tota la feina.

En Prabhat ve cada matí cap a les 9:30 a la casa d’acolliment, un cop ha acabat les seves classes de batxillerat (que amb sort són de 6 a 9). Quan és amb nosaltres en Prabhat practica gramàtica anglesa, llegeix Harry Potter en anglès, aprèn a mecanografiar o a utilitzar l’ordinador.

20160212_104552
En Prabhat i la Isabel fent les classes d’anglès al matí a Balmandir.

20160212_104608.

A més, per a potenciar a aquest noi, varem decidir fitxar-lo per a que ens ajudés fent classes als petits del centre d’acolliment. Així pot guanyar experiència i guanyar uns pocs diners.

No pot haver una altra manera d’acabar aquest post que donant les gràcies a les meravelloses voluntàries que han anat portant aquestes classes a batxillerat: la Laura Conde, la Nerea Guezuraga i la Isabel Valero! Gràcies, gràcies i gràcies!

Us deixo amb el primer vídeo d’en Prabhat dirigit per en Sergio Rodríguez, un conte original que ha preparat en Prabhat a classe: “Els magnífics búfals”. És en anglès, però hi podeu afegir els subtítols en català: