Setmana d’exàmens

Escrit per Isabel Valero, voluntària a la casa d’acolliment de Bhimphedi

Namaste!

Aquesta setmana m’ha passat ben ràpida, però no tant als nens i nenes de classe 1 fins a classe 5 que han tingut la setmana d’exàmens. Han estat tots aquests dies estudiant de valent per poder aprovar-ho tot.

Cada matí, desprès del got de llet amb arròs, han estudiat una hora. De tant en tant, els voluntaris els preguntàvem el que els entrava a l’examen per comprovar que s’ho sabien. I sí, la veritat és que s’ho memoritzen tot amb molta facilitat!

IMG_7451
Alguns dels nens estudiant abans d’anar a l’escola a fer l’examen

Desprès d’agafar forces menjant el dalbhat, feien una última repassada i es preparaven, una mica nerviosos, per afrontar l’examen.

Dues hores després ja teníem els nens i nenes de tornada a la casa d’acolliment. Tornaven ben contents, no sé exactament si per què s’havien tret un examen de sobre, sense pensar si l’aprovarien o no, o perquè els hi havia anat bé i sabien que traurien bona nota. En tot cas cada cop que els preguntàvem com havia anat l’examen sempre ens deien: “Very good!”.

Després de distreure’s unes hores, una altra hora d’estudi. Aleshores, a les 4 de la tarda, quan els grans arribaven de l’escola, en Kul, un dels joves de la casa d’acolliment, els dirigia en una sessió d’activitats esportives. En Kul ajuda moltíssim a la casa d’acolliment, tant en l’hort i granja, com cuidant els nens petits.

Desprès de sopar, ens posàvem tots un altre cop a estudiar tot el temari de l’examen del dia següent. I així, durant 8 dies.

El divendres van acabar els exàmens, i ara, de premi, tenen una setmana sencera sense classe!

Aquesta setmana, ja no els fem estudiar gaire, i en canvi anem a fer excursions, fem activitats lúdiques (jocs de camp, utilitzar l’ordinador, jugar al mecano, a les baldufes que es fabriquen ells mateixos…). Al vespre, aprofitem per posar pel·lícules en anglès i passar una estona ben relaxada tots junts.

IMG_7434
En Som, Bisho, Raju, Santa i la Isabel pintant una de les parets de la biblioteca.
IMG_7447
En Ramesh i en Ramraj ajudant a pintar el mural de la biblioteca.

Aquesta setmana segur que els hi passa molt més ràpida!