Grups de treball

A Nepal el dissabte és l’únic dia festiu. Però no us penseu que per aquesta raó els nens van més dies a l’escola o les oficines obren més que a altres països, tot el contrari, sempre hi ha una bona raó per fer un dia de festa: un festival, una vaga general, una competició esportiva, la celebració d’alguna cimera…

Nepal és un país relativament petit, no arriba als 30 milions de persones, però té una diversitat cultural enorme. Per a que us feu una idea de la diversitat que us parlo, en el cens que es va fer el 2011, es va determinar que al Nepal existien 123 idiomes diferents usats com a primera llengua. Només cal observar les faccions variades dels seus habitants, alguns amb faccions mongoles i d’altres amb faccions índies… Per respectar aquesta diversitat de cultures en el calendari nepalès hi ha una llarga llista de dies festius. La majoria de festivitats només les celebren alguna de les ètnies, i si els preguntes a algú d’una altra ètnia no et sabrà dir ni el nom de la festa, però el país es para igualment.

Així doncs, els matins que els nens no van a l’escola, que en són uns quants, ens dividim en grups i cada grup s’encarrega de la neteja i millora d’una zona diferent de la casa d’acolliment. La darrera setmana els nens han tingut un dia de festa i dos de vaga, així que hem pogut fer moltes millores: Millora de la zona dels residus, neteja d’algunes zones de plàstics i herbes, retirada de pedres a la zona de joc, i la gran obra: creació d’un super-canal per canalitzar l’aigua que surt de la cuina i les piques de rentar la roba i les mans fins al final de l’hort.

IMG_7516
Inici del canal, on es formava sempre un fangar.
IMG_7531
Tros del canal soterrat.
IMG_7529
Canal vorejant el camp de cebes.
IMG_7528
Canal baixant a la tercera terrassa.
IMG_7527
Canal vorejant el camp de patates.

Fins ara es feia cada dia un bassal a una zona de l’hort i s’acumulava fang al camí dels lavabos, esperem que l’obra funcioni, almenys per un temps…