Mans a l’obra

 

Han anat passant els dies i com bé sabeu, a Balmandir sempre hi ha feina a fer i coses per reparar. Un any més la visita del Tonyo ens ha permès fer tot un seguit de millores. S’ha renovat el terra de l’habitació d’estudi, s’ha pintat tota la glorieta, s’ha arreglat i pintat el tobogan i els gronxadors.  Gràcies a totes aquestes sessions de pintura hem aconseguit que Balmandir estigui més bonic que mai.

Pintant el tobogan

També s’han reparat les teles mosquiteres de  totes les finestres que estaven trencades del seu us. S’han comprat basos metàl·lics, material d’oficina, material de neteja, bombetes, material de cures per equipar bé la farmaciola. 

Com podeu veure hem fet una recàrrega de coses bàsiques en general, cosa que sempre va bé.

Aquest més tocava plantar patates, amb l’ajuda dels estudiants agrònoms, Hector, David  i també del Tonyo s’ha decidit fer una plantació més gran de patates. Tant petits com grans van participar d’aquesta plantada, ja sigués en les sessions diàries de “kitchen garden” com els “extra work” dels dissabtes.

El Tonyo fent solcs per les patates

Ara el problema és regar aquest gran camp de patates. Per això hem hagut de comprar un tanc d’aigua nou (1000l), mànegues noves, aixetes i 4 aspersors. Però també hem necessitat més potència, és per això que el Xavi ens ha fet arribar una majestuosa i potent bomba d’aigua que ens facilita molt molt la feina.

S’ha comprat pintura i pincells per pintar tot el porxo que utilitzem d’estenador per la roba d’un color verd fosc que el fa més net i bonic. Ha estat una setmana de feina, primer el vam haver de rentar i després pintar. Ho hem anat fent mica en mica amb la col·laboració dels nens.

Resultat final del “porcho”

 

L’Anna i el Tonyo pintant

Van ser els grans de la casa que van  agafar els pinzells i la pintura que ens havia sobrat i van pintar tot el que van poder, fins que la pintura es va acabar. Ara a Balamdir regna el color verd fosc, fa molt de goig !

Ashish pintant

També ens ha visitat el Xavi, durant dues setmanetes. Ens ha ajudat en aquestes feines i ha fet més! Ja que durant una setmana ha fet sessions d’electrònica amb els infants de la casa. Estaven motivadíssims!!  També hem arreglat una de les tuberies de la letrina que tenia una fuita d’aigua, hem estat assessorats per la Dayli, la nova voluntària del projecte d’Awasuka especialitzada en latrines.

Sessió d’electricitat amb el Xavi

Gràcies un any més, a l’Amic Tonyo, als Amics de Benicarló i a la penya del setrill que li donen suport!  Evidentment també donar les gràcies al Xavi per tota la feina feta i la motivació que ens ha aportat.