25 mesos 100 posts

Escrit per Daniel Roig, coordinador de la casa d’acolliment de Bhimphedi (Balmandir – el temple dels nens)

Post número 100 després de 25 mesos de vida del bloc d’Amics del Nepal a Bhimphedi

Ja fa 25 mesos que vaig arribar a la casa d’acolliment de Bhimphedi per a coordinar la feina de gestió i suport d’Amics del Nepal en aquesta casa d’acolliment de Nepal Children’s Organization. Des d’aquell moment hi ha hagut continua presencia de voluntaris donant suport al personal permanent contractat. Des del primer moment que em vaig incorporar a la casa d’acolliment varem decidir obrir un bloc per a poder explicar tota la feina i projectes que anem fent a tota la gent que estimeu aquest temple dels nens en aquest llunyà indret. Padrins del projecte, antics voluntaris i els seus familiars, membres i socis d’Amics del Nepal, espero que hagueu gaudit dels primers 100 posts, cada un amb fotografies i experiències en català, castellà i anglès, fent d’arxiu de vivències de multitud de gent.

portada100post
La Joana Alsina, suant tinta, fent el post 99 mentre fa companyia als nens, que estudien per l’últim examen del segon trimestre.

No es una feina fàcil, tots els voluntaris que han vingut temen el moment que se’ls assigna fer un post. És tot un procés. Primer pensar com serà (tindrà vídeo o només fotografies?), després fer les fotografies de l’esdeveniment (moltes vegades, per exemple quan es fa alguna millora al centre, ens oblidem de fer la foto d’abans, o la foto mentre fem la feina…), després escriure el post, revisar-lo o demanar que algú el revisi. I traduir-lo als altres dos idiomes… i revisar les traduccions. Posar el text a la web, triar les fotografies, reduir-les de resolució i pujar-les a la web (quan la connexió d’Internet ho permet), escriure els peus de foto (en els tres idiomes), triar les diferents opcions de post i finalment publicar-ho. Ah! i enviar el resum per a que l’Anna Carreras ho posi en el Facebook, que no se’ns oblidi!

En aquests 25 mesos 100 posts, hem viscut tot tipus d’experiències: canvis de personal, nens que ja han deixat el centre i nens que han entrat nous, terratrèmols, un bloqueig comercial, 72 voluntaris (i alguns han repetit l’experiència), tots i cada un dels festivals nepalesos, gimcanes i curses d’orientació, el meu casament, receptes de plats nepalesos, feines de manteniment i millora al centre… Aquí a Nepal, se’ns dubte, la realitat supera la imaginació. Mai ens quedem sense temes per a fer nous posts… ans al contrari, a vegades no donem a l’abast, i acabem resumint, fusionant, ajornant o oblidant temes.

categories-cat

Mirant totes les aventures, vivències i nous amics d’aquests 25 mesos 100 posts, sento gratitud, satisfacció, emoció i curiositat i expectació pels propers 25 mesos 100 posts. Segur que Nepal no ens decebrà, no hi ha millor guionista!

Cada un dels 100 posts que hem publicat, també han estat anunciats al facebook d’Amics del Nepal gràcies a la constància i la infal·libilitat de l’Anna Carreras, responsable de la gestió de les xarxes socials d’Amics del Nepal.

portada100posts2
Anna Carreras publicant el post número 99 al facebook d’Amics del Nepal. Gràcies Anna!

Però per als propers 100 posts hem afegit encara una altra opció per als que vulgueu seguir el nostre bloc. A la barra lateral del bloc, sota l’opció de triar l’idioma, podeu apuntar-vos a la llista de correu on s’enviarà mensualment un correu electrònic avisant de les noves notícies al bloc de Balmandir. Apunteu-vos ara, i que no se us passin les següents 100 novetats a la casa d’acolliment!

Pas 1: Escriu el teu correu electrònic, selecciona l’opció de català i prem el botó “OK!”

instruccions

Pas 2: En el teu correu electrònic rebràs un correu de confirmació. Selecciona l’enllaç i ja estaràs inscrit!

confirmacio

Pas 3: Rep un correu mensual amb les novetats i noticies del blog!

email-mensual