Ampliem l’aula d’informàtica

Escrit per Anna Brunet, vicepresidenta d’Amics del Nepal. Amb la col·laboració d’en Xavier Calvet i la Marina Viñas.

Quan ens vam assabentar que l’hospital on treballem, el Parc Taulí de Sabadell, donava ordenadors usats a ONGs, vam pensar que podia ser una molt bona oportunitat per ampliar l’aula d’informàtica de Balmandir. Fins ara teníem un sol ordinador i 3 portàtils (donats pel programa UPC reutilitza i la exvoluntaria Mar i la Montse) per a 26 nens i nenes.

I així comença l’aventura de 10 ordenadors, que després de treballar uns quants anys, no els esperava la jubilació sinó un llarg viatge. Però fer arribar els ordinadors a Nepal no es tan fàcil. Cada ordinador (torre, pantalla, teclat i ratolí) pesa 15Kg. Els portem al Nepal aprofitant l’equipatge sobrant dels voluntaris i d’una expedició d’excursionistes de Terrassa.

Per començar hem fet una prova pilot amb 2 ordinadors, a veure com suporten el trajecte i com funcionen un cop al centre d’acolliment. Amb aquesta intenció vam embolicar i protegir molt bé els ordenadors i van començar el viatge. Primer de Sabadell a Barcelona i després dos avions fins arribar a Katmandú. Un cop al Nepal els vam embarcar a dalt la baca d’un taxi i finalment a dalt d’un jeep on han botat durant més de tres hores. Hem tingut sort perquè en cap dels trajectes ens ha plogut, però no ha és un trajecte fàcil, ni per a ells ni per a nosaltres.

img-20160906-wa0000-web
A l’aeroport de Barcelona, amb els dos ordinadors HP. D’esquerra a dreta: l’Anna, la Joana i la Marina.
img-20160909-wa0001-web
La Marina i la Joana, esperant el Jeep a Katmandú per anar cap a Bhimphedi amb els ordinadors.

Finalment els dos ordinadors han arribat a Bhimphedi, on els hem muntat, instal·lat i connectat a Internet. I… sí! Funcionen tots dos! Amb altaveus i tot!

p1060254-web

img_20160915_173617-web

p1060257-web

p1060265-web
La sala d’ordinadors de Balmandir ja fa goig! A la foto, alguns dels nens petits del centre estan utilitzant els ordinadors, supervisats per en Rojan, el noi més gran (i responsable) del centre.

Ara el següent repte serà sobreviure el màxim de temps possible a l’ús que en faran els nens i nens de Balmandir, que esperem que els cuidin i en treguin un bon profit.

Aviat arribaran la resta d’ordinadors! Gràcies al Parc Taulí i a tots els que ens heu ajudat a fer-los arribar fins aquí!