Nens plurilingües!

Des de fa unes setmanes, amb els grans de Balmandir, hem començat a fer classes de castellà i anglès. Fins al moment estan adquirint nocions bàsiques de castellà i ja saben expressar frases senzilles per saludar, preguntar l’hora, l’estat d’ànim, el nom l’edat… És força divertit passejar-se per la casa o per Bhimphedi i de sobte sentir un “Como estás?”, “Adiós!” o un “Buenos días!” (encara que de vegades et desitgin bon dia just abans d’anar a dormir! Els ho permetrem, pobrets…) I és que no només els nens de Balmandir ens saluden en castellà. Els nostres nois han estat ensenyant algunes frases als seus companys d’escola i també ells criden frases en aquesta llengua quan ens veuen pel poble.

IMG_20160530_185107872
Aprenent a diferenciar els verbs ser i estar.
IMG_20160530_185052763
Els nous alumnes ben atents i prenent apunts.
IMG_20160526_192006977
En Kamal, un alumne avançat!

Tornant a les classes, els nens  estan aprenent vocabulari bàsic, els dies de la setmana, els mesos de l’any, els números, l’abecedari, a conjugar alguns verbs… poc a poc! A més, cada quinze dies participen en un Quiz (una mena de concurs) dirigit pel Dani. Aquí comprovem mitjançant proves i preguntes contrarellotge si han assimilat els continguts durant la setmana i depenent de com se’n surten tenen l’opció d’acumular punts. Aquests punts a la llarga es convertiran en premis, de més o menys valor en funció de la quantitat acumulada, que ells mateixos hauran d’escollir. Així posem a prova la seva capacitat de cooperació i esforç mentre aprenen un nou idioma.

Pel que fa a l’anglès llegim cada dia un fragment de la novel·la “Momo” de Michael Ende. El llibre narra les aventures de la Momo, una nena un pèl extravagant però amb una capacitat d’empatia excepcional. La Momo ha de lluitar contra els Homes de Gris, uns lladres que roben el temps i l’alegria a la gent de la seva ciutat. Amb aquesta lectura pretenem que els nens agafin més facilitat amb l’anglès i aprenguin noves formes d’expressió i vocabulari. De tant en tant mirem un fragment de la pel·lícula basada en el llibre i així trenquem una mica la rutina i aclarim les parts del llibre que no s’han entès del tot. També intercalem la lectura de Momo amb alguna altra activitat de gramàtica, escriptura o de caire més lúdic.

IMG_20160518_191626663
L’Ashish i el Ramraj concentrats fent els exercicis sobre la lectura.
IMG_20160518_191633582
En Kamal rellegint el text.