Primera setmana a Bhimphedi d’en Marcel

Escrit per  en Marcel Rocafort, voluntari a la casa d’acolliment de Bhimphedi

La Paula i jo ja hem acabat la primera setmana com a voluntaris. En aquesta setmana ens ha donat temps a observar les diferències que hi ha entre el país d’on venim i el Nepal, com també ens ha donat temps d’anar coneixent als nens de la casa d’acolliment de Bhimphedi (Balmandir) i a aprendre’ns els seus noms, cosa que no es tant fàcil.

En arribar, el Dani ens va explicar els projectes que tenia en ment per a nosaltres i al dia següent ens vam posar en marxa. Una d’aquestes tasques era construir un “escenari” de bambú per a les cabres ja que d’aquesta manera seria més fàcil netejar la seva sala.

Juntament amb l’ Àlex i el Diego (voluntaris del projecte Awasuka), vam pensar el material que necessitariem per a construir-lo i el vam demanar. Encara seguim esperant a que ens el portin (al Nepal una cosa senzilla pot acabar portan-te un bon temps a acabar-la).

Esperant a que arribi el material la Paula i jo vam decidir organitzar una gimcana amb els nens de Balmandir que va acabar resultant en una tarda entretinguda i plena de riures. Vam jugar a diverses activitats com ara la carrera de sacs o el joc de mossegar pomes sense fer servir les mans.

IMG_1965
Basu i Manoj saltant amb sacs
IMG_1974
Anoj iniciant la prova del ‘cambrer’
IMG_1979
Ashish corrent contra el Luv
IMG_1985
Anoj, Santa i Raju menjant pomes
IMG_1995
Rojan i Kiran intentant mossegar pomes

Ara tenim la idea de començar a fer clases de castellà als nens i que d’aquesta manera, primer, n’aprenguin algunes nocions bàsiques. Els començarem ensenyant les frases més comunes i des d’aquí ja anirem ampliant tant el seu vocabulari com coneixements de la llegua a poc a poc.