Water Paani

A petició de membres de la comunitat, Amics del Nepal va començar el 2012 un projecte, coordinat per Mònica Sans, que es preocupa de la qualitat de l’aigua de boca del poble de Bhimphedi.

La primera acció va ser l’anàlisi de la qualitat de l’aigua. Es va veure que tenia contaminació d’E. coli, fent-la perillosa per al consum sense tractament.

Slide1

Slide2

Slide3b

Slide4

La segona acció va ser millorar el dipòsit de subministrament principal al poble, convertint-lo en un filtre de filtratge, millorant la qualitat de l’aigua.

Slide1

Slide3

Slide4

Slide2

Slide5

Slide6

Slide7

Slide8

La tercera acció, al 2013, va ser organitzar una obra de teatre de conscienciació dirigida per en Miquel Comas. En aquesta obra, els nens del poble explicaven la importància de prendre aigua potable (bullida, ben filtrada, o bé clorada). En aquesta obra de teatre els nens cantaven una cançó que la Mònica Sans va composar especialment per a aquest acte: “Water Paani”.

Untitled3

Untitled

Untitled2

L’èxit de la cançó, que tot nen del poble ens cantava quan es creuava amb voluntaris d’Amics del Nepal, va animar a la Mònica Sans a fer el videoclip de la cançó, i ajudada per un bon grup de professionals, finalment l’han fet públic. El videoclip el van estrenar fent-lo coincidir amb el premi que Viatges Tarannà va concedir per la creació de aquesta cançó.

Aquí podeu veure el resultat!