El dia de la Gimcana

Avui, és diumenge, dia d’escola al Nepal, però no hi ha classe. Els nens ja fa 6 dies que no van a l’escola, aquí això és habitual, no hi ha classe i no se sap ben be perquè. Però del dia d’avui si que en coneixem la raó, el govern Nepalès finalment ha aprovat la nova constitució. Feia set anys que s’esperava aquest moment, potser si que això mereix dos dies de vacances.

Aprofitant la visita del Víctor, la MeryAnn i l’Anna hem pogut organitzar una gimcana que ens ha tingut tot el matí ben ocupats.

Tots els nens de Balmandir s’han distribuït en els quatre equips i han participat amb molt entusiasme de les 12 proves i reptes que els hi hem proposat. Ha estat molt xulo veure a tothom tan entregat, fins i tot el director ha tingut la seva implicació.

La gimcana s’ha organitzat al voltant d’una gran bola del món i 4 continents: Amèrica, Europa, Àfrica, Asia-Oceania (no teníem més personal per fer tots continents per separat). A cada equip se li ha donat una targeta amb el nom d’una ciutat o país. El primer que calia fer era buscar la ciutat o país al globus terraqüi i descobrir en quin continent es localitzava. Aquí cal dir que els voluntaris hem flipat! No sabien on estava res, “Is Paris in Africà?” “Sydney in Europe?” Mare meva! serà que amb tantes vacances a escola no han tingut temps per la geografia?

Un cop descobert en quin continent es localitza el país o ciutat, calia anar-lo a buscar. Cada voluntari estava distribuït pel jardí, amb un cartell que indicava quin continent representava: La Mery a Àfrica, el Dani a Europa, el Víctor a Amèrica i l’Anna a Asia-Oceania. A cada continent calia superar una prova i un cop feta se’ls hi donava una puntuació i un nou nom de ciutat o país. Aleshores havien de tornar al globus per a saber quin era el següent continent a visitar.

Tots corrien i saltaven, cridaven i reien, anant de continent en continent, passant gairebé sempre per la bola del món, custodiada pel director del centre. Han hagut de superar una cursa d’obstacles, construir una torre humana i una de pedres, transportar aigua a peu coix, fer punteria i fins i tot un collage. I com a repte final han hagut de construir una catapulta i veure qui llençava una pilota més lluny.

P1010069
Només dos membres del grup poden tocar el terra.
P1030490
L’equip del Drag sembla que ha superat la prova!
P1010080
Ho aconsegueixen!
P1010081
I fins aquí les proves d’Africa. Ara les proves d’America:
P1030447
A passar-se el globus d’aigua cada cop de més lluny.
P1030435
El Víctor s’ho passa millor que els nens mirant les proves de transportar aigua.
P1030436
El Kul en plena acció a Amèrica.
P1030432
En Basu fent una de les proves amb aigua.
P1010059
Un dels grups fent el collage.
P1010063
Un dels collages en preparació.
P1010064
Un altre dels collages.
_P1010062
En Dani explicant una de les proves a un dels grups.
P1030416
Prova de punteria: Aquest equip va aconseguir anotar des de 8 metres!
P1030425
En Rojan dirigint el seu equip de cecs.
P1030459
Al mig en Sumit, el petit geni, envoltat dels seus dos ajudants, en Ramesh i en Ashish.
IMG_2437
Expectació per veure que fa la mini-catapulta d’en Sumit.
IMG_2438
Que s’apartin les criatures!
P1030470
Però també tenim algún dels grans que no es queda curt, d’espavilat. Aveure que farà!
P1010073
Que s’apartin les criatures!
P1030472
Tothom alucinant amb la catapulta de l’equip d’en Lav

Els resultats de totes aquestes proves han quedat anotats en una fulla. A la tarda hem fet el recompte i al vespre l’entrega de premis. Com que estàvem molt contents amb la seva implicació i participació, els hem premiat amb una gorra solar a tots i els guanyadors han tingut a més a més un kit-kat de xocolata. Els segons, tercers i quarts classificats també han tingut un petit premi, una xocolatina, que era més petita com més lluny de la primera posició han quedat.

_P1030500
Esperant els resultats.
P1010122
I ha guanyat l’equip d’en Sanu! (necessitaven molt aquests punts!).
P1010123
Però tan se val, el regal per participar és el que té més èxit! Unes gorres solars que seran la moda de Balmandir aquest mes!

Esperem que hagin aprés una mica de geografia amb aquesta activitat, i sinó al menys, ens ho hem passat tots molt be! Y a més, tots els nens tenen aquestes gorres solars, que alguns nens no es treuen ni per anar a dormir…

P1030627