La dentista Sole a la casa d’acolliment

Sóc la Soledad Paredes, de Xile i sóc Dentista. Estic aquí a la casa d’acollida de Bhimpedi per a realitzar activitats de promoció i prevenció dental (com a primera part), per a introduir als nens en la salut oral.

IMG_1829

He aprofitat un dissabte que es el dia que els nens no van a l’escola, per a iniciar les activitats.

Vàrem començar amb una competició per aclarir 3 conceptes importants:
– Per a que es fan servir les dents?
– Com mantenir les nostres dents saludables
– Què es dolent per a les nostres dents?

Utilitzant pòsters que ells mateixos van fer i també unes targetes amb els conceptes. Vàrem competir entre dos equips (nens versus nenes) per veure qui col·locava més conceptes a la pregunta corresponent. Finalment, les nenes, felices, varen guanyar la competició!

IMG_1835

IMG_1872

Després, segons les edats es van realitzar diferents activitats per a mostrar que utilitzàvem per a rentar-nos les dents i a més, introduir els conceptes nous i així entendre de què parlem (fluor, caries, cavitat, etc.) Exercicis com pintar dibuixos, unir números i sopes de lletres (Aquestes últimes els nens grans varen gaudir molt, en canvi els més petits van preferir pintar)

IMG_1836

IMG_1877

Així se’ns ha passat la tarda… i les activitats que teníem planificades per aquests dies les hem fet totes en un… a més, els nens han demanat més exercicis per a la pròxima vegada… Tot un èxit de dia!