Arbres fruiters de tot tipus

Per tot el centre hi ha arbres de tot tipus: mimoses blaves i vermelles, mangos magnificients, lichis, llimoners, magraners, una mena de pomes/peres (“aru” i “naspati”), plataners… La manera més fàcil de saber en quina època de l’any ha estat presa una fotografia és mirar quina fruita porta a la ma algun dels nens. Ara és el temps dels pomelos.

IMG_7550
L’Arati amb un pomelo, els encanta amb una mica de sal i xili.
IMG_7496
En Kul pelant un pomelo.
IMG_7321
En Basu demostrant una altra de les funcions dels arbres…

A la tercera terrassa on hi estem plantant patates i hi tenim la “deixalleria” i hi cremem el rebuig no orgànic, encara hi queda tros per aprofitar. En aquell terreny encara sobreviuen alguns llimoners i plataners que va plantar el passat estiu en Ricardo, un super-voluntari del país basc que ha estat treballant per millorar l’hort els darrers tres estius. Haurem de protegir-los millor perquè tenim un dels murs del centre tirat a terra, i per allà es colen contínuament cabres per menjar-se tot el que troben. Però ja ho solucionarem!

Així que amb els nens varem decidir que hi posaríem més arbres, per a tenir més fruites d’aquí uns anys. La sorpresa un dia que arribem d’uns dels viatges a Hetauda, i ens trobem amb amb una desena de cercles fets de totxo per protegir els recent plantats mangos i “arus”. I al costat un parell de nens amb un somriure d’orella a orella 😀 😀