A fer el galliner

Abans que vinguin les gallines hem de tenir la seva casa preparada. Ja tenim un espai que serà molt apropiat a l’extrem nord de les nostres terres. Hi ha tres casetes on en algun moment havien viscut uns porcs. Dues d’elles estan força destroçades, però una es manté dempeus, com si fos el conte dels tres porquets. Al costat hi ha una altra caseta, una mica més gran, que només li falta la porta i unes quantes petites reformes. Ens hem decidit que de moment utilitzarem aquesta caseta d’uns 5 metres quadrats per allotjar-hi les nostres futures gallines! Així que ens posem mans a l’obra!

L’Edu, amb l’ajuda inestimable del Papu, comença a construir una porta del no res. Amb el marc d’un llit vell, un martell i uns quants claus rovellats col·loca miraculosament el marc de la porta. Després, amb unes lamines de fusta i un tros de tela metàl·lica que hi havia al magatzem aconsegueixen fer una porta a prova de guineus i esperem que també sigui a prova de nens… perquè del més petit al més gran no es perden detall de l’evolució de l’empresa, i alguns nens són força curiosos i destralers.

Els nanos grans, amb moltes ganes de col·laborar en el projecte, treuen del magatzem un sac de sorra i un sac de ciment que havien sobrat d’antigues reparacions. I comencen a fer morter per a segellar el marc i posar algun pedaç a la caseta de les gallines.

IMG_6665
Una de les caixes per a les gallines és llesta.

Mentrestant, l’Edu que ja li ha agafat el gust a treballar amb claus rovellats, làmines de fusta i cadires atrotinades, construeix dues caixes on les gallines s’hi sentiran molt segures i podran pondre els ous.

Sujan, Kul i en Papu fent ciment per a segellar el marc de la porta.
En Sujan, en Kul i en Papu fent ciment per a segellar el marc de la porta.

Aprofitant que anem a Hetauda, la ciutat més propera al poble, per portar un nen a fer-se una prova mèdica i a comprar tot de materials que necessitem, aprofitem per comprar una menjadora i un dispensador d’aigua. El galliner ja és pràcticament llest!

IMG_6672
Les caixes ja són a dins del galliner.
IMG_6675
L’edu tancant amb candau el galliner, a l’espera de les gallines.